• Slide1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7

Press clipping

Gde je izvoz prioritet, tu se i privreda razvija

Ivan Gros - intervju Biznis i finansije-oktobar 2015.

Naš dugoročan cilj je da dovedemo investitore iz Austrije i Nemačke, ali i drugih zemalja EU. Posebno nastojimo da pomognemo u povećanju izvoza, suštinske baze razvoja svake zemlje, ističe Ivan Gros, predsednik Senata privrede Srbije u razgovoru za BiF pred novembarski Konvent 2015 koji će se održati u Beogradu.

Inicijativa senata privrede Srbije i Austrije

Dnevni Akter - 18.05.2014.

Inicijativa senata privrede Srbije i Austrije naslovna

Zbog teške situacije u Srbiji i katastrofalnih posledica poplava odložena je poseta Austriji premijera Srbije Aleksandra Vučića. Imajući u vidu tešku situaciju u Srbiji koju su zahvatile poplave, Senat privrede Srbije i Senat privrede Austrije pokrenuli su inicijativu za hitnu pomoć građanima Srbije, dodaje se u saopštenju.

Slična Srbiji, a izvozi 10 puta više

BIZ life - 12.09.2015.

slicna srbiji

Srbija koja je slične veličine kao Austrija ima od nje 10 puta manji izvoz, a može ga povećati ukrupnjavanjem preduzeća, osnivanjem firmi na izvoznom tržištu i strategijom nezavisnom od politike, kaže predsednik Senata privrede Srbije sa sedištima u Beču i Beogradu Ivan Gros.

Novi most srpske i austrijske privrede

RTS - 1.03.2014.

Novi most srpske i austrijske privrede naslovan

Na unapređenju saradnje kompanija iz Austrije i Nemačke sa srpskom privredom ubuduće će raditi i novoosnovani Senat privrede. Njegovi strateški ciljevi su promocija izvoza iz Srbije u Austriju i EU i privlačenje stranih investicija, kaže profesor Mihajlo Crnobrnja, predsednik Senata.

Važna privredna saradnja i povezivanje kompanija

Kamatica - 22.06.2015.

vazna privredna saradnja naslovna

Povezivanje malih, srednjih i velikih preduzeća u cilju i ostvarivanja intenzivnije saradnje sa međunarodnim tržištima, uspostavljanje strateških partnerstava sa kompanijama iz EU, rast izvoza, transfer i podsticaj novih tehnologija i inovativnih modela poslovanja veliki su izazovi sa kojima se privreda suočava.

Osnovan Senat privrede Srbije

Privredna komora Srbije - 26.02.2014.

osnovan senat privrede srbije naslovna

U Srbiji će do juna biti doneti sistemski zakoni koji će unaprediti privredni ambijent. Od Austrije mnogo možemo da naučimo kroz saradnju privrednih komora i senata, rekao je Aleksandar Vučić u PKS, gde je održana svečanost povodom osnivanja Senata privrede Srbije.

Investitori ne smeju da lutaju

Vesti online - 13.11.2014.

Investitori ne smeju da lutaju naslovan

I u Nemačkoj i u Austriji su vrlo dobro upoznati sa privrednim potencijalima Srbije i zainteresovani za saradnju, ali uslovi poslovanja moraju biti takvi da strani investitori ne smeju lutati, kaže Ivan Gros, predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, koji je u Beogradu juče ugostio Ditera Hertea, predsednika Senata privrede Austrije i Nemačke.

San Srbije je postizanje austrijskog standarda

Politika - 26.02.2014.

san srbije je postizanje austrijskog standarda naslov

Austrija i Srbija su ne samo kulturno i privredno povezane, već i ljudski, jer u Austriji živi oko 300.000 građana srpskog porekla, a u Srbiji je Austrija najveći investitor, rekao je Sebastijan Kurc u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem.

Vučić: Potencijale Srbije ćemo predstaviti na velikom roud-šouu

Blic - 4.06.2014.

potencijale srbije cemo predstaviti na velikom roud souu naslovana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beču, na biznis forumu" Poslovni most", u organizaciji Senata privrede Austrije i Srbije, da Vlada Srbije ima ambicioznu agendu pred sobom, velike reforme koje su važne za kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Senat privrede Srbije u Austriji za podsticaj investicija

Blic - 11.12.2013.

Senat privrede Srbije u Austriji za podsticaj investicija naslovna

Senat privrede Srbije u Austriji, koji je u osnivanju, ima za cilj pre svega da podstakne investitore da ulažu u Srbiji i da iz nje izvoze, izjavio je predsednik Upravnog odbora tog senata, Ivan Gros, u Beču. Gros je, u sinoćnoj izjavi za Tanjug, objasnio da će Senat, koji će zvanično biti predstavljen u Beogradu krajem februara.

Register at Bookmaker William Hill